HTML

marisom

Friss topikok

  • Dédike: Látom neked is csak mentve van az oldal. Én sem szerettem meg! puszi dédi! (2014.12.29. 16:54)
  • marisom: Szia Margit! Köszönöm és neked is minden jót! (2014.01.02. 10:53)
  • marisom: Bizony Dédike öntözés és kapálás, van amikor az sem segít. (2013.04.26. 20:47)
  • marisom: Margit most aztán végre beindult minden, lehet szorgoskodni én ma raktam el az összes krumplit:-) (2013.04.23. 20:35)
  • marisom: Dédike!Nem tudom idén hogyan szedünk, ilyen sáros utak nem kedveznek az erdei sétának. (2013.04.07. 14:14)

Címkék

2012.01.22. 16:27 marisomm

Ezen elgondolkoztam..

Pénteken a lányom megjött a gyerekekkel és kérte, hogy nézzem meg a Máté arcát, látom, hogy ugyan csak jócskán be van dagadva. Azt hittem, hogy valami gyerekcsíny, hát nem tályog nőtt az egyik fogánál. Péntek egykor orvosilag már fű sem nő a városban, azért szerencsére talált egy dokit, aki megnézte, megfúrta tiszta genny volt, jelezte, lehet, hogy gyógyszerre lesz szükség, majd még tanácsokat is adott a hétvégére. A gyerek szólt, hogy fázik, megjött a láz, ami egyre magasabb lett, lázcsillapítás, borogatás és minden egyéb, ami egy kicsit is javítana az állapotán. Szombat reggel telefon a gyerekorvosnak (aki mellesleg új a területen) mondta, hogy gyerekügyelet nincs, irány a felnőtt ügyelet el kell, hogy fogadják a 7 éves gyereket. Ügyeletes megnézte, majd írt receptet, irány a patika, ahol elmondták ez a gyógyszer már nem kapható, vissza az ügyeletes dokihoz, közölte, Ő csak ezt ismeri, mást nem tud adni, irány a pesti ügyelet, kb 50 km., rendes volt adott egy tel.számot is(szerencsére).

Lányom a város összes fogorvosát megkereste, de egyik sem volt elérhető, vagyis egyik sem rendel szombaton, majd én közbeavatkozva gyerekkori ismerősömet ( Ő fogorvos) hívom, elmondtam, hogy mi a helyzet a gyógyszert is, hogy mit mondott az orvos, na Ő elmondta, hogy milyen gyógyszer kellene erre és, hogy ügyelet megyeszékhelyen van az kb 60 km, és sajna Ő már nem dolgozik otthon, nem tud segíteni.

Hívom az egyik patikát, elmondom, hogy mi a gondom, gyógyszerügyileg Ők segítettek (hálás köszönet, két segítőkész, aranyos hölgy volt).

Azért az antibiotikum előtt jó lenne mégis egy fogorvos, már mindenki ezen dolgozott, még volt hátra a városban kettő remény, az egyik este hat után lesz otthon a másik viszont ajtót nyitott, bár ne tette volna.

A vejem elmondta, hogy mi a helyzet a gyerekkel az meg sem hallgatva közölte ma nincs rendelés, és becsukta az ajtót. Jönnek, haza Máté már igen csak nem jól van magas láz, már hányt is a láztól, na meg a sok ide-oda utazástól. Telefon a megyei korházba hát igen van ügyelet, ha sietünk, elérjük vagy vasárnap délelőtt is van 12-ig.

Ekkor volt 11:55, telefon a pesti számra, amit az ügyeletes doki adott, ahol közölték itt nincs gyerekfogászat, valahol máshol van és mondtak egy címet..

Már a Máté jobban van (kop-kop), beadtuk neki az antibiotikumot, ahogy a két kedves hölgy elmondta, ma a pénteki doki asszisztense kereste a lányomat, érdeklődött, hogy mi a helyzet, mert tudott a tegnapi napunkról, majd megbeszélték, és holnap mennek vissza időpontra.

Milyen ember (orvos) az ilyen, aki otthon helyben dolgozik, még mozdulnia sem kellet volna, csak egy tejfogat kihúzni, képes volt közölni nincs rendelés, egy gyereken nem segít, mire esküdött az ilyen fel, hol az orvosi esküje. Igen ez csak egy pár ezer Ft-os foghúzás lett volna, erre nem mozdult, mert egy protkóval megszedi magát, látszik, hogy a pénz beszél nem pedig az eskü, a segíteni akarás.. legalább mondta volna azt, hogy elnézést, de azt sem mondta, csak azt ma nincs rendelés.. hát én hiszen, hogy minden visszajár.. egyszer ő is kerülhet még ilyen helyzetbe.. nem kívánom neki, az élet úgyis igazságot szolgáltat.. úgy legyen!

 

3 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://marisom.blog.hu/api/trackback/id/tr116202410

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

margit2 2012.01.22. 18:10:10

Felháborító, amin keresztül mentetek.... Szegény kis Máté, mennyit szenvedhetett... mire megkaphatta az antibiotikumot... Nem is találok szavakat! Remélem, hogy holnap kap megfelelő kezelést, és hamar rendbe is jön! Mielőbbi gyógyulást kívánok Neki! %wink%

Krisszta 2012.01.22. 20:00:14

Ha nem velünk történik meg el sem hiszem.... :-(

marisom 2012.01.22. 20:40:09

És mindezt olyan csendben viselte, de ma már szerencsére jobban van. A gyógyszert, kapszulás ketté kell szedni, ezért egy kicsit ma már van balhé, de milka szivecskével elcsábítottam, este már jött is a fájdalom díjért.
süti beállítások módosítása